Rustige spelletjes

rustig kindJe hebt van die momenten. Je kinderen willen spelen, maar moeten toch echt even stil blijven zitten. Of staan. In een restaurant bijvoorbeeld. Of in de rij in een attractiepark. Of in de bus of in de trein. En zo zijn er nog heel veel meer van die momenten waarop ze gewoon even niet kunnen gaan rondrennen. Dan bieden rustige spelletjes uitkomst!

Doe nou ‘ns rustig!

Natuurlijk kun je tachtig keer zeggen dat ze rustig moeten zijn. Alle uitingen van hun onrust bestraffen met een boze blik of een afkeurende opmerking. Daar wordt het alleen niet gezelliger van. En zeg nou zelf: heel vaak kunnen die kinderen er ook niets aan doen. Kinderen zijn niet gemaakt om stil te zitten, en al helemaal niet in situaties waarin het om wachten gaat.

Zo houd je het gezellig

Je kunt het ook oplossen door een rustig spelletje met ze te doen. Eentje waarbij geen lawaai nodig is en geen (of weinig) beweging. Zo komen jullie samen de wachttijd door en houd je het voor jezelf en je kinderen nog leuk ook.

Goed, rustige spelletjes dus. Je moet ze maar even kunnen bedenken op zo’n moment. Ik geef je tips op deze blog. De afgelopen tijd heb ik de volgende berichten geschreven over rustige spelletjes:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *