Tafereeltjes in de wachtrij bij The Temple in Legoland Billund

Blij in de attractie-wachtrij

Het blijft een dingetje hè, in attractieparken… die gruwelijke wachtrijen. Op drukke dagen zijn rijen met een wachttijd van een uur heel gebruikelijk, en we vinden het nog normaal ook. Zo ook tijdens onze twee dagen in Legoland Billund deze week. Het was er dan ook topdrukte volgens mij. Vorige keer waren we er vlak ná de Deense schoolvakantie, nu duidelijk niet… volgende keer beter plannen! Hoe dan ook, er waren dus véél mensen en dus lánge wachtrijen.

De wachtrij voorbij

Zoals in alle attractieparken hadden ze ook in Legoland een manier om de wachtrij voorbij te rennen: met de Express pas. Dat is een pas die je moet kopen en dus nog extra geld kost bovenop de toegangsprijs. Daarmee ben je dan wel echt zó door het park heen. Wij bedachten eigenlijk pas laat dat het toch wel een goed idee was geweest om zo’n pas te kopen.

Express pas op maat

Je kon – wel handig – een Express pas kopen voor de eenvoudiger attracties, of een duurdere Express pas voor alle populaire attracties. Met die pas kun je dan voor elke attractie die erop staat één keer de wachtrij voorbij en dus zó instappen. Nu hebben wij niet eens zo heel veel drukke attracties gedaan. Achtbanen zijn voor mij – met m’n evenwichtsstoornis – een no-go, en m’n kinderen hoeven ook niet zo nodig. Manlief wil wel, maar gaat niet in z’n eentje in de rij dus laat hij het maar zitten. Voor hem is zo’n Express pas dan dus eigenlijk een heel goed idee.

Snoepjes en spelletjes

De keren dat we er wel voor kiezen om in de rij te gaan staan is dat eigenlijk ook nooit een probleem. We vermaken ons wel met woordspelletjes en af en toe een snoepje. Je weet wel, van die spelletjes als de Woordslang. Of rijmwoorden. Of een vervolgverhaal creëren samen. Of liedjes neuriën om te laten raden. Of Wie-ben-ik . Of gewoon wat kwebbelen over wat we nog meer gaan doen. Of wat de kids graag willen kopen voordat we weer naar huis gaan.

Vermaak in de wachtrij

Nog veel leuker is het als er in de rij iets te zien of te doen is. In Legoland hadden ze tussen de rijen een grote bak met Duplo geplaatst met een rand er omheen, waar de kinderen naar hartenlust konden bouwen. Dan vermaken de kids zich automatisch, wat de wachtrij een stuk draaglijker maakt. Bij mijn persoonlijke favoriet – the Temple – liep de rij tussen Lego-tafereeltjes in het Egyptische thema door. Altijd iets te zien dus!

Foto-uitdagingen

Ook leuk om foto’s van te maken, de dingen die in de rij te zien zijn. Dat is sowieso een manier om je te vermaken in wachtrijen: een fototoestel. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de kinderen. Als ze hebben met hun eigen smartphone, anders met een simpele digitale camera of zo’n speciale kidscamera. Voor die foto’s kun je ze ook ‘uitdagingen’ of ‘missies’ geven. Verzin maar wat: fotografeer rode schoenen. Of de leukste Lego figuur. Of de coolste pet. Of de mooiste bloem. Natuurlijk wel afspraken maken dat er geen mensen zonder toestemming op de foto gezet worden. Netjes vragen maakt het ook gezelliger in de rij!

Welke leuke dingen doe jij om de tijd in een wachtrij sneller voorbij te laten gaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *