Zhi zhi ninja stick: dikke teleurstelling

Zhi Zhi Ninja Stick… waardeloos!

Al een tijdje zien de kids op TV een reclame van de Zhi Zhi Ninja stick. Mijn jongens hebben iets met ninja’s, al van kleins af aan. Natuurlijk de schuld van papa, die beweert dat hij een ninja is geweest en in speeltuinen hele actieve ninja-trainingen verzint. Hartstikke leuk, gevolg is een voorliefde voor ninja’s bij mijn kids.

Cool, die wil ik!

Dus tja, als ze dan steeds zo’n reclame zien langsvliegen van een ninjading – in dit geval de Zhi Zhi Ninja Stick, dan roept vooral de jongste: die wil ik!! Kan ik me voorstellen. Ziet er cool uit, wat ze doen met dat apparaat in de commercial. Een paar keer het filmpje bekijken op YouTube en  de overtuiging dat dit gekocht moet worden is alleen maar sterker.

Verjaardagsgeld, het brandt…

En dan is die kleine man jarig. Hij krijgt vooral geld, zodat hij zelf kan kopen wat hij graag wil hebben. Hij heeft een mooi spaardoel: de vierde doos van Lego Jurrassic World. Geen goedkope doos, kost zomaar zo’n € 90. Dat soort bedragen heeft hij eigenlijk nooit tot zijn beschikking, dus nu hij dat bijna had hebben we hem maar aangemoedigd om dat laatste stukje nog even door te sparen. Om niet – zoals het eigenlijk vaak bij hem gaat – gewoon iets te kopen dat op dat moment binnen zijn budget valt.

T-rex Lego Jurrassic World – check

Met het flitsbezoek van mijn lieve vriendin die in Indonesië woont had mijnheer genoeg geld voor zijn felbegeerde Lego-doos. Dus die gingen we vrijdag halen – eigen portemonnee mee, zelf betalen. Gelukkig was er nog één in de Bart Smit, mannetje de koning te rijk. Op naar de kassa om af te rekenen.

Daar ligt de Zhi Zhi Ninja Stick!

Onderweg naar de kassa ziet hij de Zhi Zhi Ninja Stick liggen – kosten € 5,=. En hij had wat meer geld dan nodig voor de Legodoos dus tja, toen wilde hij die erbij kopen. Goed joh, doe jij dat. Dus dubbel blij terug naar huis: hij had niet alleen de T-Rex van Lego Jurrassic World, maar óók de Zhi Zhi Ninja Stick. Wat denk je dat hij als eerste openmaakte? De Ninja Stick!

Dikke teleurstelling

In het gebruik bleek de Zhi Zhi Ninja Stick alleen een dikke teleurstelling. Wat er zo gemakkelijk uitzag op TV, om er een stok van wel twéé meter lang van te maken, dat bleek in de praktijk niet zo’n eitje. De stick is een plastic midden met twee rollen opgerold papier eraan. Door het middenstuk heel snel heen en weer te bewegen – zo snel als een ninja – rolt dat papier uit en zal lijken op een stok zolang je zo snel blijft bewegen. Dat ging de eerste keer natuurlijk mis, de tweede keer kreukte het papier wat en de derde keer werd de aankoop gebombardeerd tot ‘zonder van het geld’.

Ik kan niet anders dan het ermee eens zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *