Suske en Wiske en de Texas Rakkers

Op de camping is het arsenaal films dat we tot onze beschikking hebben natuurlijk niet zo groot als thuis. Het gevolg is dat we tijdens een periode op de camping bepaalde films wel meerdere keren kijken. Daar hebben mijn kids geen enkel probleem mee dus waarom zou ik dat dan wel hebben?

Suske en Wiske in het Wilde Westen

De afgelopen dagen was het Suske en Wiske en de Texas Rakkers. Prachtig onschuldig kindervermaak wat mij betreft. Terwijl zij de film kijken ben ik meestal met andere dingen bezig, dus ik zit niet midden in het verhaal ofzo. Dat wordt ruimschoots goedgemaakt door het aantal dagen dat de film afgespeeld wordt…

Suske en Wiske die naar het Wilde Westen gaan om een probleem op te lossen. Een probleem van een schurk die de hele mensheid wil gaan overheersen door met een raket met krimppoeder over de aarde uit te strooien. Zo worden alle mensen klein en kan hij gemakkelijk de grote overheerser zijn.

Heel hard een westernpistool nodig!

Zo’n film is meteen aanleiding om te spelen alsof ze in het Wilde Westen zijn. En dan kun je wel een enorm Nerf-geweer hebben liggen… op zo’n moment heb je natuurlijk een onbedwingbare behoefte aan een westernpistool. Gelukkig had ik al beloofd dat we een goedkoop buiten-speelgoedje gingen kopen bij de kringloopwinkel of de Action. Gelukt: bij de Action vond onze oudste een zilverkleurig pistool – met geluid én sherrif-ster (€ 0,99) en de jongste een pijl en boog (€ 1,19) waarmee hij de beste schutter van het Wilde Westen kan spelen. Iedereen helemaal gelukkig!

One thought on “Suske en Wiske en de Texas Rakkers

  1. In deze animatiefilm “de Texasrakkers” wordt op een andere manier, in tegenstelling tot in de strip van 1959, duidelijk gemaakt waarom sheriff Cooper (die in werkelijkheid de boef Jim Parasijt is) ongemotiveerd is, zo machtslustig is geworden en waarom hij zijn collega’s heeft verkleind met het indiaanse toverpoeder. Cooper is namelijk in de film fysiek nogal karig bedeeld daar hij vrij klein en gedrongen is en dus veel groter wil worden ten koste van anderen!
    Als hij echter in de vermomming van Jim Parasijt kruipt kan Cooper zijn minderwaardigheidsgevoel tijdelijk onderdrukken wat hij later wil proberen met het toverpoeder. Maar het is in het echte leven allang bekend dat zelfs hedendaagse sheriffs lang niet altijd eerlijk zijn of zich houden aan de wet daar corruptie hen niet bepaald vreemd is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *