Sinterklaas surprise paard knutselen

Surprise knutselen

Het is eind november en je hebt kinderen van zo ongeveer 8 tot 12 jaar. Dikke kans dat je dan aan het knutselen moet. De kids moeten een surprise maken voor het Sinterklaasfeest op school en tja… mama (of papa) is daarbij nog heel hard nodig. Tenminste: bij die van mij wel!

Vroeg beginnen

We zijn dit jaar relatief vroeg begonnen met de surprises: een hele week voordat ze klaar moeten zijn al! Dat was eerdere jaren niet zo, als ik heel eerlijk ben. Maar ja, dit weekend hebben m’n jongste en ik Welpenweekend bij Scouting dus dan komt er niets van. En zondagmiddag mogen we bovendien naar het Strategoweekend in het Nationaal Militair Museum, om een blog te schrijven voor Website4Mama en natuurlijk ook voor Speeljeblij!

Suprises voor meisjes

Allebei m’n mannetjes hebben dit jaar het lootje van een meisje getrokken. De cadeautjes waren makkelijk en allebei hetzelfde: een setje nagellakjes. Precies vier euro, zoals voorgeschreven door school. Mooi. Nu de surprise nog knutselen voor die meiden. Mijn jongens zijn geen knutselkinderen, ik kan er niets aan doen. Gelukkig vind ik het zelf leuk en is het maken van surprises dan nog een reden om ze te ‘dwingen’ met me mee te doen. Want hey, het zijn júllie suprises!

Paardensurprise

Het klasgenootje van m’n jongste vroeg naast nagellak iets van paardenspulletjes – ook zo’n meidending! En wij hadden nog een paardenhoofd op een rolstok staan, die niet meer echt stevig was. Dus dat hoofd eraf gesloopt, opgevuld en dichtgenaaid aan de onderkant. Heb ik direct mijn zoon geleerd met naald en draad te werken – hij vond het nog leuk ook! We moeten de surprise nog afmaken hoor, een bak hooi erbij met versiering, maar het begin is er.

Karateflat

Het meisje uit de klas van m’n oudste houdt van karate. Tja. Verzin daar maar eens een surprise mee. Hij bedacht dat hij een flatgebouw wilde maken met allemaal deuren die  ze dan moet openmaken. Dacht zit dan wel of geen cadeautje. We zijn al een heel eind met de flat, waar hij een bord op heeft gemaakt met ‘Karateflat’ erop. De flat staat op gras (een met groen papier beplakte kartonnen deksel) en het cadeautje…. verstoppen we in de deksel. Kan achter elke deur een ‘mis poes!’ of ‘jammer, volgende deur beter’. Ik zeg: best een leuke surprise!

One thought on “Surprise knutselen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *