De Muziekwedstrijd

Spelen met muziek voor De Muziekwedstrijd

Hoeveel kinderen spelen er met muziek? Ik denk allemaal wel. Dan bedoel ik niet alleen het serieus bespelen van een muziekinstrument met muziekles enzo, maar ook alle andere vormen van muziek maken. Drummen met oude houten lepels op potten en pannen is óók muziek maken. Zelf een muziekinstrument knutselen en daarmee een liedje ondersteunen is óók muziek maken. En wat dacht je van je stem als instrument: gewoon lekker zingen…. heerlijk!

De Muziekwedstrijd

Maakt jouw kind van tussen 4 en 12 jaar – op welke manier dan ook – leuke muziek? Film het en stuur het filmpje in voor De Muziekwedstrijd! De Muziekwedstrijd is een initiatief van het Prinses Christina Concours. Dan denk je misschien dat het gaat om de supertalentjes in het bespelen van instrumenten maar dat is het niet. Het gaat hier om het stimuleren van het maken van muziek. Hoe dan ook.

Leuke herfstvakantie activiteit!

Leuk om te doen in de herfstvakantie die voor de deur staat! Samen muziek maken met de kids en er daarna samen een superleuk filmpje van fröbelen. Dat filmpje maken, daar voor kun je gratis een app downloaden dus moet niet moeilijk zijn. Gezellige herfstvakantie-activiteit lijkt me zo. Als het lekker weer is, zoals vandaag, misschien buiten muziek maken? Ik zie het wel voor me…al weet ik ook wel weer dat het hier niet gaat gebeuren. Om één of andere reden hebben mijn kinderen nooit zoveel zin in dit soort dingen. Wat natuurlijk ook weer niet erg is, zolang ze zich lekker vermaken.

Kinderen voor kinderen

Ik denk ook meteen even aan gisteravond. De mannetjes zaten op zolder Hotel Transsylvanië te kijken, ik zapte hier beneden langs het Kinderen voor Kinderen concert. Daar ben ik ook direct blijven hangen, ik heb ervan genóten. De heerlijke liedjes met mooie boodschappen. Tranen over m’n wangen bij het liedje over pesten… Jeugdsentiment toen Op een onbewoond eiland ook nog even langskwam, en Ik heb zo wa-waanzinnig gedroomd… Maar vooral die prachtige kids in het publiek, die vol enthousiasme meezingen en dansen. De overgave, de rode wangen, machtig mooi.

Genieten van muziek

Het is toch sowieso heerlijk om te genieten van muziek, op welke manier dan ook. Zelf muziek maken, zelf zingen, rappen, muziek luisteren, muziekfilmpjes bekijken, lekker dansen en springen… Mijn jongste heeft net ontdekt hoe fijn het is om met een koptelefoon op zelf muziekjes te luisteren op de tablet. Even weg in je eigen wereld, niets horen en merken van de wereld om je heen – dat kan een kind maar net even nodig hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *