Betoverende draken in Park Oikos

Park Oikos: laat je betoveren door de draken

Een paar jaar geleden hadden we een week lang een huisje in Vakantiepark Slagharen. Een huisje in zo’n park betekent – heel relaxed – ook alle dagen de hele dag vrij toegang tot het attractiepark Slagharen. Dat was hartstikke leuk maar hey, na een paar dagen wil je ook wel een keer iets anders. Op internet las ik over het bestaan van Park Oikos. Iets met draken en wolven… dat moest wel wat zijn voor ons fantasierijke gezin!

Een park vol draken… ja écht!Draak met troon in Park Oikos

Ruinen was niet ver van Slagharen, dus we reden er naartoe om eens te kijken. Wat werden we super aangenaam verrast zeg! Park Oikos is een kleinschalig, niet druk en massaal parkje met heel bijzondere dingen. Een park vol draken, echt waar! Elke draak heeft een naam en een verhaal, een eigen karakter. De kinderen krijgen een speurtocht mee met vragen om bij de draken te beantwoorden. Rondom de draken is het park ook gewoon mooi qua natuur en setting.

Wolven en spelletjes in park Oikos

Met die draken ben je er nog nietSpelletje schaak spelen in Park Oikos! Er zijn ook wolven…ja, échte wolven. Je kunt op je dooie gemakkie gaan zitten om ze eens rustig te bekijken. Dat is natuurlijk extra leuk als het lekker weer is. Maar er zijn ook nog allerlei andere dieren te bekijken. In kooien maar ook gewoon loslopend, heel gezellig. Het duurt trouwens wel even voordat je bij de wolven aankomt als je bij de draken vandaan komt. Niet omdat Park Oikos nou zo groot is, maar omdat je onderweg allerlei spelletjes kunt doen. Zoals schaken met enorme stukken en echte koningstronen, of mens-erger-je-niet op een bedrukt tafeltje. Supergezellig.

 

Park Oikos maakte mij blij!

Zoiets kleinschaligs en creatiefs als Park Oikos, dat maakt mij oprecht superblij. Bemand door twee personen: de kunstenaar die de beelden maakt, en zijn vrouw. Versnaperingen tegen kleine prijsjes die je verorbert in een ruimte waar allerlei boeken over draken te bewonderen zijn. Zo knus! Voor sommigen zal zoiets als kneuterig, misschien zelfs amateuristisch overkomen, voor mij absoluut niet. Een plek als deze betovert mij volledig.

Nieuwe Inuitwereld

In 2014 gingen we nog eens terug naar Park Oikos. En weet je: de betovering was niet verdwenen! De draken waren hetzelfde, de speurtocht, de spelletjes en de wolven ook. Al waren er volgens mij wel nieuwe wolven bijgekomen. Ook al was het nu niet meer nieuw voor ons: we vonden het nog steeds geweldig! Er was ook een nieuwe Inuitwereld (je mag eigenlijk geen Eskimo zeggen hè…scheldwoord voor rauwe vis) gebouwd. Daar was ik persoonlijk minder van onder de indruk. Mooi gemaakt, dat zeker, en veel informatie. Toch had deze wereld niet die betovering voor mij.

Het moge duidelijk zijn: als je in de buurt van Ruinen (iets boven Meppel en Hoogeveen, daar tussenin) bent met je gezin, ga dan zeker even op bezoek bij de draken en wolven in Park Oikos. Laat je ook betoveren!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *