Foam clay review

Foam clay: meer lijm dan klei

Met het schaamrood op m’n wangen schrijf ik deze blog. Al een flinke tijd geleden kreeg ik van Hippefreubels.nl een setje Foam clay toegestuurd om uit te proberen. Dat was ik ook écht van plan, maar vermoedde dat het aan mijn niet-knutsel-jongens sowieso niet besteed zou zijn. Dan krijg je natuurlijk geen eerlijke review. Het volgende voornemen was om m’n Welpen bij Scouting het te laten testen, en dat kwam er maar niet van.

Gelukkig was mijn lieve vriendin met lief jong dochtertje laatst bij ons en kreeg ik de geniale ingeving om het setje aan haar mee te geven. Natuurlijk onder de voorwaarde dat ze me verslag zou uitbrengen van hun ervaringen. En die kreeg ik: hierbij een review van het nog wat onbekende Foam clay.

Wij probeerden Foam Clay

Op een dromerige zaterdagochtend, zo rond de klok van 7.00, heb ik de foamclay uit de kast gehaald. Een prima moment om eens even met mijn dochtertje van 2,5 iets nieuws uit te proberen.

We houdefoam clay: meer lijm dan klein allebei van kleien en hadden zin om ons handen in de potjes te stoppen om te voelen. Het voelde wat vreemd aan. Een combinatie van klei en een soort lijm.  Zonder dat het aan je vingers plakt.  In deze substantie zitten piepkleine korreltjes verwerkt.

De geur was niet zo aantrekkelijk als wij hoopten. Het ruikt ook echt naar een soort lijm, een lichte zure zweem erdoorheen.  Voordeel was wel dat het ook een stuk minder aantrekkelijk voor mijn dochter was om het even in haar mond te stoppen. Wat ze soms nog wel doet met gewone klei.

Na wat gevoel in onze handen zijn we begonnen om de koe te versieren. Goed aandrukken, dat is wel nodig, maar dan blijft het ook goed zitten. Je kunt het zelfs een beetje uit elkaar trekken om een breder oppervlakte te bedekken.

Mijn dochter was nog helemaal gefascineerd door de gekke klei, dus ik begon mij uit te leven om een koe te versieren. De kleurtjes deden mij een beetje denken aan een land zoals Peru. Felle kleurtjes.  Je moet er wel van houden.

Foam clay hart

Na dat de koe een mooie vacht had gekregen, zijn we begonnen met de sleutelhanger. Mijn dochter had het idee van stipjes, dit was goed te maken met de klei. Met de deegroller lukte wat minder, daar is het toch wat te taai spul voor.

Uiteindelijk waren we best blij met het resultaat.  Een kleurrijke koe en een stippenhartje. Leuk om een witte muur op de vrolijken of in een vensterbank te zetten.

Toch prikkelde het minder onze fantasie dan bij echt kleien. Vanwege de kant en klare koe. ook merkte ik dat de geur mij na een tijdje een beetje ging tegenstaan. Maar als je het meer ziet als versieren, dan is het een leuke activiteit om te doen.

Foam clay ervaring samengevat

Als ik het zo lees denk ik dat je Foam clay vooral niet als klei moet zien. Misschien meer als een andere manier om een vorm kleurrijk te versieren, weer eens iets anders dan verf of papier plakken. Absoluut origineel en het geeft ongetwijfeld niet zo’n zooi in huis als kleien of verven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *