Kinderfeestje? Doe een Superheldenfeestje!

Superheldenfeestje

Het is al een tijdje geleden, als ik het goed heb was dit het eerste kinderfeestje van mijn jongste. Toen hij 5 jaar werd dus. Inmiddels is hij alweer acht jaar, bijna negen, dus kun je nagaan. Mijn beide kinderen hadden al jong een grote fascinatie voor superhelden. Superman, Spiderman, Iron Man, verzin het maar… Met die figuren kun je natuurlijk met wat fantasie hele leuke verhalen verzinnen. Dus dat deed ik met veel plezier voor dit superheldenfeestje!

Superheldenfeestje in stijl

Voor dit superheldenfeestje heb ik destijds een verkleedkist gehuurd. Prachtig systeem vind ik dat. Je hoeft niet voor alle kinderen zelf verkleedkleren te hebben in het thema van je feestje. Er zijn volgens mij overal wel mensen in de buurt die van die feestkisten verhuren. Want er zaten niet alleen superheldenpakken in. Ook allerlei spelletjes om tijdens het feestje mee te spelen. Helemaal geweldig!

Avontuur in thema

Hebben we gespeeld tijdens dit superheldenfeestje? Natuurlijk… hoe kun je nou een kinderfeestje vieren zonder te spelen? Dit was nog een feestje thuis, voor mij waren dat toch wel de leukste kinderfeestjes. Een verhaal bedenken, echt een avontuur. Het verhaal aankleden met themakleding en versiering in huis. De kinderen meenemen op het avontuur en dat spannend afsluiten – om daarna met z’n allen te eten. Daarbij kijken we heerlijk een bij het thema passende film op het grote scherm.

Superman redden van de Groene Goblin

Hier was het verhaal dat we Superman moesten redden. Hij was ontvoerd door de Groene Goblin als ik het goed heb. Ach ja, zo haal je wat superheldenverhalen door elkaar en ontstaat er iets nieuws. De kinderen moesten opdrachten doen om de Groene Goblin te verslaan. Die opdrachten waren vrij eenvoudige spelletjes, met een opdrachtenroute op het schoolplein (dat is min of meer onze achtertuin).

Het is dus al een tijdje geleden, dit kinderfeestje voor superhelden bij ons thuis. We hebben lang niet alle spelletjes gedaan die ik had bedacht. Natuurlijk niet – ik verzin altijd teveel. Onder het mom van: beter teveel dan te weinig. Ik herinner me nog goed dat het keihard begon te regenen toen we net begonnen waren. Lekker dan: alle spelletjes uit de gehuurde speelkist zeiknat. Maar dat mocht de pret niet drukken en de inzet van de kleine superhelden ook niet: de Groene Goblin werd verslagen en Superman gered.

Tips voor kinderfeestjes thuis

Dit superheldenfeestje thuis was wat ons betreft een groot succes. De kids blij, wij vermoeid maar voldaan toen we onze eigen superhelden pakken weer uitgetrokken hadden. Ik vind het superleuk, feestjes verzinnen. Met mijn Scouting-ervaring is het voor mij misschien ook wel makkelijker dan voor veel andere ouders. Mijn plan is om op deze blog regelmatig tips te geven over hoe je een leuk kinderfeestje organiseert. Voor als je dat wilt natuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *