Kinderfeestje: echte spionnen op het spionnenfeestje

Spionnenfeest: superleuk en goedkoop kinderfeestje

Een kinderfeestje voor jongens is snel een succes als je kiest voor een spannend thema als spionnen of geheim agenten. Dat spreekt immers bij de meeste jongens wel tot de verbeelding. Het is niet zo moeilijk om zo’n feestje zelf te organiseren en thuis te vieren. Een superleuk kinderfeestje hoeft écht geen kapitaal te kosten. Wel wat voorbereiding en creativiteit. Ons spionnenfeestje brengt je misschien op een leuk idee!

Geheime club

Toen onze oudste zes jaar werd (in 2010) hebben wij zo’n spionnenfeest gevierd. Heel geheim. De kinderen die hij vroeg voor zijn feestje kregen hun uitnodiging niet in de klas uitgereikt… die werd heel stiekem bij hen thuis in de brievenbus bezorgd. Ze werden uitgenodigd voor een bijeenkomst van de Geheime Club van Milo (GCM), met een wachtwoord om toegang te krijgen tot het hoofdkwartier van de club. Dat hoofdkwartier was zijn eigen kamer. Die hadden we met vooral zwart aangekleed – dat is snel geregeld met vuilniszakken. Zwarte, grijze en witte ballonnen. En op de deur een poster waarop gevraagd werd om het geheime wachtwoord dat in hun uitnodiging stond.

Spionnen moeten probleem oplossen

Natuurlijk kreeg de GCM een probleem om op te lossen tijdens het spionnenfeest. We kregen telefoon van  de ‘pakjesman’ die vertelde dat hij twee belangrijke pakketjes had voor de GCM – alleen was hij onderweg beroofd. Vervolgens belde de boef, die vertelde hoe we de pakketjes alsnog terug kunnen krijgen. We moesten ze vóór een bepaalde tijd gevonden hebben, anders zouden ze weer verdwenen zijn en was hun kans verkeken.

Twee teams

De kinderen werden verdeeld in twee teams, die allebei naar één van de pakketjes gingen zoeken. Voor beide teams was er een enveloppe met daarin kleinere genummerde enveloppen. De enveloppen bevatten een foto van een locatie en een opdracht. Op die locaties moesten ze eenvoudige spelletjes doen. Eén van die spelletjes was het verstoppen en vinden van kaartjes met woorden. Alle woorden bij elkaar – van beide teams, vormden de oplossing van de plek waar de pakketjes lagen.

Afsluiting spionnenfeestje

Natuurlijk vonden ze de pakketjes op tijd. Daarna keken we de film Spy kids – spannend en toch onschuldig, terwijl we patatjes met frikadellen aten. De kids hebben een fantastisch feestje gehad en kwamen thuis met grote verhalen over boeven en spionnen.

Goedkoop kinderfeestje

Wat kostte dit spionnenfeest? Bijna niets. Wat speelmateriaal dat je meestal toch wel in huis hebt, wat aankleding en kleine tompouces met GCM-bedrukking van de Hema.

Spionnentaartjes op het spionnenfeestje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *