Hay Day: wat leuk om te spelen!

Hay Day: besmet door m’n kind

Mijn jongste is nogal wispelturig als het om games gaat. Je weet wel, eerst Skylanders, PLUS Minions, Clash of Clans en Dragon Mania Legends – allemaal zijn ze in een paar maanden tijd een paar weken onderwerp geweest van de hyperfocus van die kleine. Vervolgens werd het Hay Day. En oh my… daar heeft hij mij mee besmet!

Samen Hay Day spelen

Het was aan het begin van de herfstvakantie. Hij liet me Hay Day zien en ik dacht: dat vind ik misschien ook wel leuk. Gezellig ook om met m’n mannetje samen ergens mee bezig te zijn. Dus ik installeerde Hay Day op m’n smartphone. Wat ik eerder steeds  niet had gedaan, ook al wist ik dat heel veel mensen om me heen wel Hay Day speelden.

Spelletjes op mobiel

Ik ken mezelf wel een beetje. Weet dat ik – als ik een game echt leuk vind – er veel mee bezig ga. Zonde van m’n tijd eigenlijk, dus heb ik een hele tijd geen spelletjes op m’n mobiel gespeeld. De laatste was volgens mij Candy Crush, en dat is al een poos geleden. Nu dus Hay Day. En ik vind het echt heel erg leuk…

Even boerderij bijwerken

Een behoorlijk aantal keer per dag pak ik m’n phone om ‘even m’n boerderij bij te werken’. Ach, het zijn geen uren en uren, maar toch. Zonde van m’n tijd? Eigenlijk wel. Aan de andere kant: ik vind het leuk en word er blij van. Ik speel me blij!

Hay Day beginner

Natuurlijk ben ik nog een ontzettende beginner in Hay Day. Ik heb nu level 27 en vind mezelf al heel wet, maar ondertussen is het nog helemaal niks. Er valt nog heel veel te ontdekken in dit spel en dat maakt het ook zo leuk. Wat mij bovendien zo aanspreekt is dat er niet opeens rovers kunnen komen die je boerderij leegroven. Vechten hoeft van mij niet zo zeg maar.

Boot, mijn en buurthuis

Ik ben wel al zover dat ik de steiger heb gerepareerd en dus boten kan voorzien van vracht. De mijn is ook open om goud, zilver en platina te delven. Alleen wat duurt het smelten lang in zo’n oven! M’n meest recente vooruitgang is het buurthuis. Ik ben er alleen nog niet helemaal uit wat ik daarmee ga doen. Een buurt lijkt me wel leuk, maar dan het liefst met mensen die ik in het echte leven ook ken.

Speel jij Hay Day? Heb je ervaring met buurthuizen en waarom zit jij in een bepaalde buurt??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *