Five nights at Freddy's figuren van Lego

Five nights at Freddy’s: te griezelig of niet?

Nog niet zo lang geleden begon mijn oudste te praten over Five nights at Freddy’s. Over wát? Tja, dat dus. Het is een computerspel dat zijn vriendjes spelen en waarbij hij graag meekijkt. Vervolgens spelen ze het na en kennelijk is het helemaal fantastisch voor ze.

Griezelgame

Five nights at Freddy’s… het klinkt voor mij als Night at the museum. Nu is dat een film die onze kids toevallig vaak hebben gekeken, dus dan is de link niet zo vreemd. En ja, het gaat over dingen die ’s nachts gebeuren. Alleen niet in een museum, maar in een pizzarestaurant. Degene die het spel speelt is de bewaker van dat restaurant en moet het beschermen tegen robotdieren (animatronics). Als ik de gilgeluiden mag geloven is het allemaal behoorlijk spannend.

Figuren: animatronics

Die robotdieren in het spel, hun namen vliegen me de laatste tijd doorlopend om mijn oren. Freddy Fazbear, Bonnie the Bunny, Chica the Chicken , Foxy the Pirate Fox en Golden Freddy. Kennelijk is het een behoorlijk populair spel.Het heeft al een officiële afkorting: FNAF.  Er zijn al drie delen uit en deel 4 is ook onderweg als ik het goed heb. Natuurlijk verschijnen er steeds nieuwe figuren, zoals Balloon boy, waar ik m’n kids vaak over hoor.

Five nights at Freddy’s te griezelig?

Ze noemen dit spel een horrorgame. Hmmm… dan ga ik me wel afvragen of het geschikt is voor kinderen. Dit artikel noemt Five nights at Freddy’s het engste spel ooit gemaakt. Tegelijk zeggen ze ook:

Door het eenvoudige design en de controls is het spel toegankelijk voor elke leeftijd, natuurlijk is het wel verstandig om niet al te jeugdige gamers deze game voor te schotelen.

Dan weet ik dus nog niks. Wel moet ik zeggen dat m’n jongste voor het eerst sinds tijden weer eens ’s nachts naar me toe kwam omdat hij een nachtmerrie had gehad. Waarover? Over Five nights at Freddy’s… Midden in de nacht zei hij overtuigd dat hij er nooit meer naar ging kijken. Dat was de volgende dag alweer snel vergeten.

Dol op Five nights at Freddy’s!

M’n kinderen spelen het niet zelf, ze kijken mee. Ik heb ze ook nog niet horen zeggen dat ze het zelf willen spelen. Toch zijn ze er dus wel bijzonder vol van. Dus gaan ze filmpjes opzoeken op YouTube – waar we gelukkig een leeftijdsblokkering op hebben zitten. Verder spelen ze het na: ‘ik ben Bonnie!, ik ben Foxy!’. En bouwen ze er Legopoppetjes van (zie foto).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *