Dragon mania legends - de draken

Dragon Mania Legends… wie kent ze niet?

Het is niet de eerste keer, het zal ook niet de laatste keer zijn. De hyperfocus van onze jongste is alweer een tijdje volledig van Clash of Clans af. Het blijft fascinerend, elke keer weer. Helemaal vol was hij van die Clash of Clans! Iedereen die er iets vanaf wist kon dat beter niet tegen hem zeggen, anders bleef hij tegen je aan praten. Vóór Clash of Clans waren het z’n Skylanders. En tussendoor de Minions van de PLUS. Om gék van te worden dat hij zó vol van zoiets is dat hij echt nergens anders over praat, maar ook ontzettend adorable natuurlijk.

Goodbye Clash of Clans

Opeens, zomaar, van de ene op de andere dag, ontdekte hij iets anders. Vriendjes lieten hem kennismaken met Dragon Mania Legends. Ze noemden het ook wel ‘drakenlandje’. In de woorden van mijn jongste: “het lijkt eigenlijk best wel op Clash of Clans, maar dan met hele coole draken”. Dan weet je ook meteen waarom hij dit spel fantastisch vindt. Draken, dino’s, het mannetje is al van heel jongs af aan dól op dat soort wezens.

Kindjes maken in Dragon Mania Legends

Eigenlijk hoor ik hem voortdurend over ‘breeden‘ in Dragon Mania Legends. Dat er een draak in het ei zit en hij moet wachten tot het uitkomt. Prima voor het oefenen van rekenen met tijd trouwens. Dat het altijd maar afwachten is wat er precies uit het ei gaat komen. Ik plaag hem er een beetje mee. Dat hij een spel speelt dat alleen maar over kindjes maken gaat. Dan heb je een 9-jarige natuurlijk makkelijk op de kast. Of in het ei.

Aanvallen verboden

Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik wat te laat door had dat het spel bedoeld is voor kinderen vanaf 12 jaar. Dat onze kleine man daar dus eigenlijk nog veel te jong voor is. Omdat ik het hem toch niet meer kon afnemen heb ik me niet echt verdiept in de motivatie achter die leeftijdsclassificatie van 12 jaar. Het ziet er allemaal er gezellig en onschuldig uit. Toch merkte ik dat hij zich op sommige momenten toch echt teveel aan het opwinden was over Dragon Mania Legends. Dat bleek te komen door het aanvallen… toen hebben we afgesproken dat hij in ieder geval voor schooltijd niets doet met aanvallen. Daarmee lijkt dat probleem behoorlijk opgelost gelukkig.

Zelf drakenverhalen spelen

Zoals te verwachten houdt de focus op Dragon Mania Legends niet op bij het spelen op de tablet. Dat kan tenslotte maar een uurtje per dag bij ons thuis. Vooralsnog hebben we geen merchandise in huis – als dat er al is… ik zoek er niet naar! Maar gelukkig hebben mijn kids een hele rijke fantasie en spelen ze altijd zelf verhalen. Binnen, buiten, in de auto, aan tafel… het maakt eigenlijk niet uit. Ik ben die draak, dan ben jij die… je kent het wel.

What’s next?

De draken vliegen ons hier de hele dag om de oren. Broer vindt het gelukkig ook wel enigszins interessant, dus hebben ze opeens behoorlijk gespreksstof samen. Nog leuker vindt kleine broer het om erover te babbelen met iemand die het óók zelf speelt. Dat is dan echt kletsen, één stroom van woorden, allemaal over Dragon Mania Legends. Ongelooflijk. Bij mij komt alleen maar de vraag op: What’s next? Want ergens binnen nu en een paar maanden is deze liefde weer over en komt er iets voor in de plaats. Ik ben benieuwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *