Spinnen begluren met insectenkijker

Insectenkijker: lekker beestjes begluren!

Wat kinderen volgens mij altijd leuk vinden is in de natuur op zoek gaan naar beestjes. Om ze dan het liefst in zo’n insectenkijker  te doen en ze uitgebreid te begluren. Bij Scouting vinden de kids dat tenminste absoluut heerlijk om te doen.

Top insectenkijkerInsectenkijker Edu Toys

Met mijn beginnende Welpengroep hebben wij nog geen eigen insectenkijkers. Gelukkig konden we ze laatst lenen van één van de andere hordes. Die hadden de insectenkijker van Edu Toys. Een super-insectenkijker waarin je de diertjes ontzettend goed kunt bekijken. De kids hebben ervan genoten!

Pissebedden in overvloed

Eerst kunnen ze even niets vinden. Dan laat je zien dat onder een dikke tak of ander stuk hout eigenlijk altijd wel pissebedden te vinden zijn. Eén van de kids kwam echt met een hele berg pissebedden in z’n insectenkijker aanrennen. Ze kropen over elkaar heen, er zaten kindjes-pissebedden tussen, helemaal leuk.

Naaktslakken en spinnen

De tijd van het jaar zorgt voor talloze naaktslakken en spinnen in de natuur. Heerlijk om in je insectenkijker te stoppen. Spinnen beginnen ook in de kijker gewoon lekker een web te bouwen en dat kun je door het vergrotende effect fantastisch leuk bekijken. En naaktslakken… tja, ik gruwel er nogal van moet ik zeggen. Dus de uitvergrote variant is ook niet dat ik zeg: zet maar even op m’n hand…

Beestjes herkennen

Nog leuker is het natuurlijk als je beestjes in je insectenkijker weet te krijgen die er niet in grote getalen zijn. Om dan op te zoeken wat voor beestjes het nou precies zijn. Daar kun je dan weer van die handige boekjes of waaiers voor krijgen. Zó gezellig om samen te doen, en zó leerzaam!

Jammer genoeg zijn mijn eigen kids niet zo enorm bezig met de natuur. Even met een insectenkijker vinden ze wel leuk, dat wel. Alleen hoe die beestjes dan heten, dat interesseert ze dan weer niet. En ook het bekijken van de beestjes, daar hebben ze snel genoeg van. Juist daarom is het zo heerlijk om leiding te zijn bij Scouting. Om ook dingen met kinderen te doen waar mijn kids niet zoveel mee hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *